Broj Jedan Šef Grupe TNT
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
| #1 Čet 12 Jan - 23:53:23 | |
| Film koji se temelji na istraživanju roditelja-ubica, priča priču o razvratniku i ciniku Fjodor Karamazov (Ivan Trojan) i njegova četiri sina - brzi Dmitri (David Novotný), intelektualni Ivan (Igor Chmela), ponizni Alyosha (Martin Myšička) i nezakoniti sin Smerdyakov (Radek Holub). Za ubistvo oca i proneveru novca optužen je najstariji sin Dmitrij. U pricu su utkane i dve žene - strastvena Grushenka (Lenka Krobotová) i čestita Catherine (Michael Badinková). U dramskom pozorištu, naplacuje grehe, optužen za emocije - ljubav, ljubomora, mržnja, stavlja se i pitanje vere, besmrtnosti i spasenje ljudske duše. Tu je ušao u potragu za Bogom, želje da se dokaže ili da dokaže njegovo postojanje. On je povezan sa mišlju, da ako Bog ne postoji, sve je dozvoljeno. |
|
nenoabc Donator Foruma
Broj poruka : 184 Poeni : 664 Reputacija : 258 Datum upisa : 03.11.2011 Datum rođenja : 03.11.1967 Godina : 57 Grad : Zagreb Raspoloženje : optimiticno
| #2 Pon 16 Jul - 15:08:52 | |
| JEDNOSTAVNO SPEKTAKL za uživanje |
|
Gost Gost
| #3 Uto 22 Okt - 10:54:38 | |
| Kažu: pročitati roman, pa gledati film je kao vidjeti ženu golu, pa obučenu. I jeste tako, ali film treba pogledati!
|
|
Gost Gost
| #4 Sre 8 Jan - 3:14:10 | |
| Dobar film svaka cast.Ja sam knjigu citao davno i ovo je bilo samo prisecanje.Vidim da nekih stvari nema.Ali je lepo snimljeno i dobro odglumljeno.Ja tesko verujem glumcima ali ovima sam verovao.Nije dzabe dobio Oskara.I ostala mi je recenica za uspomenu da ...NESRECNO ZALJUBLJENI NE VOLE OSOBU O KOJOJ SE TU RADI NEGO DA VOLE SVOJU TUGU.A ta osoba im je omogucava.Vredi ga gledati.
|
|
radovan grkovski Donator Foruma
Broj poruka : 328 Poeni : 1784 Reputacija : 728 Datum upisa : 15.10.2013 Datum rođenja : 21.11.1948 Godina : 76 Grad : novi sad
| #5 Sre 12 Mar - 22:28:36 | |
| Braća su i u dobru i u zlu braća. Ovaj film govori o braći koje je stvorio Dostojevski. A Dostojevski je pisao sebe i mentalni sklop njegovog poimanja ljudske sudbine je nešto što je jediino Istina. Čitajući Dostojevskog ne možete nikada da se izvučete iz tih mentalnih sklopova koji se ne mogu porediti ni sa jednim piscem današnjice. To što je Dostojevski ostavio, je najveći dar za sva pokolenja koja dolaze. Zato filmovi po njegovim romanima i pričama i jesu folmovi koji se moraju videti, jer preko njih možemo nekako dokučiti tu mudrost Dostojevskog. Ima sve knjige koje su kod nas izdate, čitao sam ih i nisam nikada mogao da ostanem svoj. Činilo mi se uvek da sam nedostojan čitati tako nešto a ne razumeti sve kako bi to trebalo da bude. Zato ga još uvek čitam, a Broju Jedan zahvaljujem što imamo i ovakve filmove koji nam pomažu da ipak budemo na kraju zadovoljni. Hvala mu. Dostojevskom se zahvaljuju već generacije iza, a one sledeće tek treba da ga prihvate. |
|
Barbur Legend
Broj poruka : 646 Poeni : 3410 Reputacija : 358 Datum upisa : 29.03.2014 Datum rođenja : 28.07.1959 Godina : 65 Grad : Naharija, Israel
| #6 Sub 26 Avg - 23:45:48 | |
| - nenoabc ::
- JEDNOSTAVNO SPEKTAKL za uživanje
Lep film za opuštanje ali sam sve vreme imala utisak da je sniman onako kako mali Perica (u ovom slučaju Ričard Bruks, režiser) zamišlja rusku dušu. Marija Šel je bila katastrofa kao izbor za Grušenku ali mnogo manja nego što bi to bila Merlin Monro kojoj je prvoj bila ponuđena uloga. Ne mogu reći čak ni da je gluma ostalih bila na zavidnom nivou. Što se tiče Dostojevskog i njegovog dela - ipak je ovo holivudski film i nemojmo biti prestrogi. |
|