Broj Jedan Šef Grupe TNT
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
| #1 Čet 5 Apr - 11:58:22 | |
| Usamljeni Revolveraš Joe (C. Eastwood) dolazi u zabito mesto u New Mexicu u kome mir remete sukobi dve suparničke familije, Baxter i Rojo. Svesne njegovih revolveraških sposobnosti, obe ga porodice žele angažovati. Iako mu nijedna od njih nije simpatična, Joe prihvaća obe ponude i vešto manipuliše sa sukobljenima, sve do kritičnog trenutka kad se i sam nađe u opasnosti.
Nastao u vreme kad su najslavniji dani američkog vesterna bili na zalasku, Leoneov je film ne samo rehabilitovao taj žanr nego bio i začetnik novoga, isprva podsmešljivo nazvanog špageti-vestern, zato što je, poput špageta, nastajao u Italiji, uz niske troškove i u kratkom roku. Uz veliki uspeh kod publike, film je privukao i pažnju dela kritike. Leone je preko noći postao zvezda, upravo kao i njegov glavni glumac Clint Eastwood. Dotad poluanonimno ime s američke televizije Eastwood se uz Leoneovu pomoć pretvorio u lice s naslovnica i arhetipskog tumača ogrubjelih kauboja mrkih u pogledu i lakih na obaraču.
Sledeće dve godine usledila su preostala dva naslova Leoneove "dolarske trilogije" - "Za dolar više" (1965) i "Dobar, loš, zao" (1966) - oba s neizbežnim Eastwoodom. Trilogija je postala pravi fenomen u Europi, proslavila kompozitora Ennija Morriconea, a pomogla je i oporavku rimskog filmskog studija Cinecittà. Prema modi onoga vremena i radi veće komercijalnosti, Leone se potpisao američkim imenom Bob Robertson, kako su to tada činili mnogi reditelji i glumci. Kliknite Ovde Za Stream 2:
|
|
Gost Gost
| #2 Ned 22 Apr - 14:04:07 | |
| uvjek se može pogledat dobar |
|
spartacus Veteran
Broj poruka : 50 Poeni : 297 Reputacija : 75 Datum upisa : 22.10.2013 Datum rođenja : 31.03.1951 Godina : 73 Grad : Bihać
| #3 Uto 19 Nov - 22:31:15 | |
| ...mislim da sam ga gledao nekoliko puta-volim špageti westerne... |
|
radovan grkovski Donator Foruma
Broj poruka : 328 Poeni : 1784 Reputacija : 728 Datum upisa : 15.10.2013 Datum rođenja : 21.11.1948 Godina : 76 Grad : novi sad
| #4 Sre 15 Okt - 23:16:24 | |
| ko zna koji je to put.... to je put kojim dolaze dobri filmovi.... ja uvek idem tim putem , tamo pa nazad i nikada mi nije dosadno.... i to sve za šaku dolara..... |
|