Broj Jedan Šef Grupe TNT
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
| #1 Uto 1 Jan - 6:09:50 | |
| Film "Žena Na Prozoru", napeta drama - klasik žanra, nominovan je 1946. za Oscara u kategoriji najbolje filmske muzike (Hugo Friedhofer i Arthur Lange). Njegov reditelj Fritz Lang ipak je napoznatiji po filmovima koje je napravio u Nemačkoj - Metropolis (1927) i M (1931). No karijera mu je ponovno procvetala u Hollywoodu, gde je potpisao i tri vrlo cenjena film noira (Ministry of Fear, Scarlet Street i The Woman in the Window) pri čemu se poslednji smatra najboljim. Takođe u sva tri kao negativca uzima Dana Duryeau, jednog od najpoznatijih sporednih glumaca četrdesetih. Sredovečni profesor Richard Wanley (E. G. Robinson) je profesor koji, nakon što mu žena i dvoje dece odu na letovanje, dane provodi u muškom klubu, zajedno sa svojim prijateljima - doktorom (E. Breon) i javnim tužiocem (R. Massey). U izlogu pored kluba nalazi se portret nepoznate mlade dame kojom je Wanley na neki način opsednut, pa mu se svakodnevno vraća da bi ga promatrao. Jedne večeri pored izloga susretne i ženu s portreta (J. Bennett), koja ga nakon nekoliko pića pozove u svoj stan. Tamo Wanleyja čeka neugodno iznenađenje - odjednom se pojavi njen dečko i napadne Wanleya, koji ga u samoobrani ubije... |
|
Barbur Legend
Broj poruka : 646 Poeni : 3410 Reputacija : 358 Datum upisa : 29.03.2014 Datum rođenja : 28.07.1959 Godina : 65 Grad : Naharija, Israel
| #2 Sub 13 Jun - 0:43:55 | |
| Interesantan psihološki triler sa zaista neočekivamim krajem.
Lično, nikada nisam volela E. G. Robinsona, uprkos odličnim filmovima. Uvek sam imala problem sa njegovim licem koje mi nikada nije uspevalo da približi lik koji je igrao. |
|
Jasbi7 Loyal Member
Broj poruka : 212 Poeni : 1160 Reputacija : 160 Datum upisa : 06.02.2016 Datum rođenja : 25.02.1971 Godina : 53 Grad : beograd
| #3 Čet 18 Feb - 14:54:17 | |
| - Barbur ::
- Interesantan psihološki triler sa zaista neočekivamim krajem.
Lično, nikada nisam volela E. G. Robinsona, uprkos odličnim filmovima. Uvek sam imala problem sa njegovim licem koje mi nikada nije uspevalo da približi lik koji je igrao. Retko dobar film; Odličan! Majstorski uradjen ceo film,pa i sam kraj. Što se tiče glavnog glumca, isti osećaj sam imala. |
|