DA BI MOGLI DA GLEDATE FILMOVE NA FORUMU MORATE DA BUDETE REGISTROVANI NA SAJTU vk.com Kliknite OVDE Da Se Registrujete. NAKON REGISTRACIJE ULOGUJTE SE TAMO I MOĆI ĆETE DA GLEDATE FILMOVE NA FORUMU
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
#1 Pon Okt 07, 2013 8:42 am
Nakon ugodno provedenog medenog meseca, mladi bračni par useljava u staru viktorijansku kuću. Ubrzo se pokazuje pravo lice "sretnog para". Muž (Charles Boyer) nastoji svoju mladu suprugu (Ingrid Bergman) prikazati kao bolesnu, psihički nestabilnu osobu. Najpre sumnjajući u sebe, ona polako shvata ko je psihički bolestan, odnosno da je njen suprug želi ubiti....
Plinsko svetlo, reditelja Georgea Cukora, vrlo je uspešno prilagođenje istoimenog britanskog filma u režiji Thorolda Dickinsona, snimljenog prema drami Patricka Hamiltona. Ovaj uzbudljiv viktorijanski triler-melodrama stekao je veliku popularnost ne samo zbog sjajne režije Georgea Cukora, već i glumačkih ostvarenja Charlesa Boyera, a posebno Ingrid Bergman, koja je za ulogu Belle Mallen nagrađena Oscarom.
Uloge: Charles Boyer (Gregory Anton) Ingrid Bergman (Paula Alquistová) Joseph Cotten (Brian Cameron) Angela Lansbury (Nancy Oliverová) Dame May Whitty (Slečna Thwaitesová)
Gost
Gost
#2 Uto Okt 15, 2013 10:28 am
Tražila sam ovaj film godinama :Hvala!:
Gost
Gost
#3 Uto Okt 15, 2013 12:55 pm
U psijihatriji postoji termin ``plinsko svetlo`` i odnosi se na bolestan odnos muskarca prema zeni. Masa muskaraca je nesigurna u sebe zbog mase razloga i onda poprilicno cesto, u vovj ili onoj formi, pribegavaju tome da zenu naprave ludom i nemocnom i da joj ubiju sve sto valja u njoj ne bi li oni tako imali osecaj dominacije i sigurnosti u odnosu. ta pojava se zove ``plinsko svetlo`` a ovaj film majstorski osvetljava taj problem.
Voštana
Recenzent Foruma Donator
Broj poruka : 351 Poeni : 2782 Reputacija : 204 Datum upisa : 12.10.2013 Datum rođenja : 24.09.1908 Godina : 116 Grad : Beograd Zanimanje : Ne biste verovaliRaspoloženje : Pala s Marsa
#4 Uto Okt 22, 2013 4:22 pm
Zaista je zasluzila Oskara Ingrid Bergman. Toliko me je nervirala u celom filmu, kako ne vidi sta joj muz smesta i kako je pravi ludom. Upravo to sto je omogucila gledaocu da se poistoveti sa njenim dozivljajem, cini njenu ulogu jakom. A ona je istovremeno i bespomocna zena i pametna zena u toj ulozi. Zbog toga se gledaoc nervira kako ne primecuje ocite stvari... Ali, srecom "princ na belom konju" je tu da joj pomogne...
Gost
Gost
#5 Uto Okt 22, 2013 10:44 pm
Majstorija sta rade od nas kad im mi, mislim na nas zene, to dopustimo. Najteze od svega je prepoznati problem.I tu je i jeste Kvaka 22. Izuzetno je tesko prepoznati jer prvo zena treba da poveruje da ima neopevanog bolesnog skota za muza, saputnika.Kad se uveri da je doticni ne samo djubre nego kombinacija bolestan+ djubre onda obicno biva precesto kasno tj. treba mnogo vremena da se izvuce iz takve price. Zelim da pozdravim sve forumase i da kazem ovom prilikom da postoji strucna literatura koja veoma dobro osvetljava ovu uzasnu temu. Pisana je tako da je dostupno svima .Knjigu je napisala za nas laike Dr.Suzan Forward, izdavac Beletra iz Bg a naslov je ``Muskarci koje mrze zene i zene koje ih vole`` Naravno da nemaju svi muskarci taj problem i pozdrav svima koji to nisu a to je ipak vecina.
Barbur
Legend
Broj poruka : 646 Poeni : 3410 Reputacija : 358 Datum upisa : 29.03.2014 Datum rođenja : 28.07.1959 Godina : 65 Grad : Naharija, Israel
#6 Pet Maj 02, 2014 11:16 pm
Voštana ::
Zaista je zasluzila Oskara Ingrid Bergman. Toliko me je nervirala u celom filmu, kako ne vidi sta joj muz smesta i kako je pravi ludom. Upravo to sto je omogucila gledaocu da se poistoveti sa njenim dozivljajem, cini njenu ulogu jakom. A ona je istovremeno i bespomocna zena i pametna zena u toj ulozi. Zbog toga se gledaoc nervira kako ne primecuje ocite stvari... Ali, srecom "princ na belom konju" je tu da joj pomogne...
Žrtva obično ne prepoznaje svog mučitelja kao takvog...
Jedan od retkih filmova koje mogu da gledam opet i opet i opet i da mi ne dosadi
Barbur
Legend
Broj poruka : 646 Poeni : 3410 Reputacija : 358 Datum upisa : 29.03.2014 Datum rođenja : 28.07.1959 Godina : 65 Grad : Naharija, Israel