Broj Jedan Šef Grupe TNT
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
| #1 Ned 2 Mar - 22:03:38 | |
| Grupa pljačkaša, kojoj su na čelu avanturistkinja Elizabeth (M. Mercouri) i njen bivši ljubavnik (M. Schell), odluče ukrasti najvredniji eksponat zbirke muzeja Topkapi: nož optočen smaragdima. Mere muzejskog osiguranja vrlo su složene i pothvat iziskuje maštoviti plan, dugotrajne pripreme i provalnike specijaliste. Jedan iz te ekipe, Simpson (P. Ustinov), tu je radi zavaravanja policije. Sve se odvija prema planu, ali se javljaju i neočekivane komplikacije... Kriminalistički film iz podžanra tzv. filmova velike pljačke s elementima komedije. Film je postigao veliki komercijalni uspeh, režirao ga je američki reditelj emigrant Jules Dassin, koji se nakon Drugog svetskog rata istakao originalnim kriminalističkim filmovima. Uspehu filma doprinela je sjajna ekipa glumaca: rediteljeva supruga Melina Mercouri, najslavnija grčka glumica, Maximilian Schell, poznati karakterni glumac (Suđenje u Nürnbergu) i popularni Peter Ustinov, koji je za ovaj film dobio svog drugog Oscara za epizodnu ulogu. |
|
radovan grkovski Donator Foruma
Broj poruka : 328 Poeni : 1784 Reputacija : 728 Datum upisa : 15.10.2013 Datum rođenja : 21.11.1948 Godina : 76 Grad : novi sad
| #2 Pon 11 Avg - 21:59:18 | |
| ovaj film sam davno gledao, pa onda malo kasnije, pa sam I zaboravio da taj film uopšte postoji... pa onda ovaj forum, pa broj Jedan, pa .... da ne dužim... gledao sam ga ponovo zahvaljujući.... već znate kome.... ja sam inače donator, ne dajem bubrege, već dinara koliko mogu da odvojim od penzije I ne idem u muzej Topkapi, ali imam privilegiju da gledam filmove.... ovaj je neprevazidjen I vise se takvi filmovi ne prave.... ali se gledaju, naravno samo na ovom forumu, na ovom polju se može uvek uzbrati neki cvet-film.... ja uvek u svojoj vazni imam po neki... svakodnevno, pa dok traje neka traje... vetar nosi, ker laje..... uživajte I vi... donirajte makar ne popili tu gajbu piva..... ili: kako kome drago.... ja odoh da u Quick Menu potražim neki filimmmmmmmmmmmmm.....
|
|
Barbur Legend
Broj poruka : 644 Poeni : 3404 Reputacija : 358 Datum upisa : 29.03.2014 Datum rođenja : 28.07.1959 Godina : 65 Grad : Naharija, Israel
| #3 Sub 30 Maj - 18:19:00 | |
| Obožavam ovaj film! Stvarno hvala svima koji se brinu da ovaj kutak postoji. |
|