Broj Jedan Šef Grupe TNT
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
| #1 Ned 16 Mar - 0:32:42 | |
| Born Yesterday (naslov preveden kao Juče rođena) je američki igrani film snimljen 1950. u režiji Georgea Cukora. Po žanru je romantična komedija, a temelji se na istoimenom pozorišnom komadu Garsona Kanina. Protagonistkinja je mlada i neuka plesačica (čiji lik tumači Judy Holiday) koju njen ljubavnik, naftni tajkun (čiji lik tumači Broderick Crawford) sa sobom vodi u Washington kako bi potkupljivao tamošnje političare. Radnja prati napore mladog novinara (čiji lik tumači William Holden) da na brzinu obrazuje mladu ženu čiji je nedostatak obrazovanja izvor neugodnosti njenom bogatom "sponzoru". Film je doživeo veliki uspeh, a Holiday je za svoj nastup nagrađena Oscarom. Holiday je zahvaljujući toj ulozi stvorila imidž "praznoglave plavuše" koji joj je dobro došao i spasio neugodnosti pred kongresnim odborom za vreme makartističkih progona. Danas se smatra jednim od najvažnijih filmova klasičnog Hollywooda. Godine 1993. je snimljen daleko neuspešniji remake sa Melanie Griffith u glavnoj ulozi. |
|
Broj Jedan Šef Grupe TNT
Broj poruka : 5091 Poeni : 22754 Reputacija : 1688 Datum upisa : 08.09.2010 Datum rođenja : 03.04.1972 Godina : 52 Grad : Iz Selo Zanimanje : Bivši Tonmajstor Bivše Zaječarske Timočke Televizije i Bivši Tonmajstor i Urednik Noćnog Programa BIG Radija - Bor
| #2 Sre 16 Apr - 0:03:11 | |
| Prebačeno iz VIP zone |
|
Barbur Legend
Broj poruka : 646 Poeni : 3410 Reputacija : 358 Datum upisa : 29.03.2014 Datum rođenja : 28.07.1959 Godina : 65 Grad : Naharija, Israel
| #3 Sub 30 Dec - 22:22:12 | |
| Ovaj film se sam nametnuo kada sam pročitala da je Emma "Billie" Dawn (Judy Holliday) uzela Oskara Eve Harrington (Anne Baxter) i Margo Channing (Bette Davis) za "All About Eve" i Normi Desmond (Gloria Swanson) za "Sunset Boulevard". Simpatična, pitka komedija i simpatična Džudi... No, ja ipak (možda na sreću?) ne sedim u AFI-jevoj komisiji... |
|