Film "Baby Doll" sniman je 1955 godine, u vreme dok je Produkcijski kodeks (Motion Picture Production Code) Filmskog udruženja Amerike (Motion Pictures Association of America - MPAA ) i dalje bio na snazi. Film je izazvao kontroverzu još pre nego što je uopšte stigao u bioskopske sale a zbog promotivnog bilborda koji je prikazivao Bejkerovu kako leži u dečijem krevetiću i sisa palac. Katolička crkva je pozvala i katolike i nekatolike da izbegavaju film, predstavljajući ga kao moralnu opasnost i smatrajući da je „teško uvredljiv za hrišćanske i tradicionalne standarde morala i pristojnosti“
Interesantno je da je film dobio odobrenje MPAA za prikazivanje, iako na nekoliko mesta ismejava zakon, ima seksualnih implikacija i vulgarnosti sto sve po strogim zakonima cenzure tog vremena ne bi smeo da ima. Pod pritiskom religioznih grupa film je povučen iz brojnih bioskopa. Takođe je zabranjen u mnogim zemljama, uključujući Švedsku, zbog „preteranog seksualnog sadržaja“. Časopis Tajm (Time) ga je nazvao „možda najprljavijim filmom američke proizvodnje koji je ikada bio legalno prikazivan.“ Ovako žestoki prigovori i negativan publicitet koji je usledio doneli su „Baby Doll" reputaciju jednog od najozloglašenijih filmova '50-ih.
Sticajem okolnosti gledala sam „Baby Face" (naravno, na ovom Forumu) i „Baby Doll" u dva dana. Prvi film, snimljen 1933., retroaktivno je potpao pod puritanske zakone Hays-ovog koda i pretrpeo je značajne izmene da bi mogao da bude prikazivan iako je u odnosu na „Baby Doll" poprilično naivan . „Baby Doll" je od prve sekunde nabijen seksualnošću a sadrži najerotskiju scenu koju sam ikad gledala na filmu. (Do sada sam mislila da su to scena iz filma „Don't Look Now" sa Julie Christie i Donald Sutherlandom i scena iz filma „Jeremy" sa Robby Bensonom)